Sain lopultakin muutettua. Kuten suunnittelinkin, lykkään talonostoprojektia toistaiseksi, koska en vain osaa päättää, haluanko asua keskustassa vai kauempana ja miten kaukana. En koe olevani vielä valmis tekemään niin isoja päätöksiä, arvostelukykyni sen suhteen, mitä haluan, ei ole vielä luotettava, mieleni muuttuu liian usein. Löysin kuitenkin kivan vuokra-asunnon, se on vähän pienempi ja vähän syrjemmässä kuin edellinen, mutta vuokra on pienempi ja mikä parasta, täällä on rauhallista.

Melkein kaikki tavarat ovat vielä levällään, mutta laitan niitä pikku hiljaa paikoilleen. Muuttotuskaani lievitti huomattavasti se älykäs oivallus, että huonekalut on koottu osista, ei veistetty yhtenäisestä kappaleesta. Joten pari viikkoa olen nyt ruuvaillut, purkanut ja kasannut. Sain siirrettyä yksin kaapin, jonka kantamiseen tarvittiin viimeksi kaksi miestä. Minulle tuli jossain vaiheessa pakkomielle siitä, että minun tulee suoriutua tästä muutosta täysin omin voimin. Ja sen tein. Joka ikisen huonekalun kannoin itse. Ehkä se oli typerää, mutta itsetuntoni kohosi huomattavasti. Taas uusi osoitus siitä, että minä pärjään!

Muutto oli varsin raskas fyysisesti, mutta yllätyin siitä, että se oli sitä myös henkisesti. Ei tietenkään sadasosankaan verran siitä, mitä edellinen muutto, mutta muistot nousivat pintaan ja ahdistivat. Tuli niin elävästi mieleen se tuska, jota koin muuttaessani silloin reilut puoli vuotta sitten. Tietysti muuttolaatikoita purkaessa tuli taas jämähdettyä myös vanhojen valokuvien ja muiden muistojen ääreen. Nyt kuitenkin tuntuu, että tämä on viimeistään ihan OMAN elämäni aloitus. Edelliseen asuntoon Jarmo kantoi tavaroita, Jarmo ruuvasi lampun paikoilleen, Jarmo korjasi rikkinäisen kaapin. Tähän asuntoon se mies ei ole koskenut.

Nyt aion talven aikana katsella elämääni ihan rauhassa. Teen töitä niin paljon, kuin on tarjolla, paneudun aktiivisemmin harrastuksiini, aloitan opiskelun (jos saan paikan). Minun ei tarvitse nyt tehdä mitään päätöksiä. Katselin viikonloppuna kylpylöiden hinnastoja. Jouluksi karkuun kylpylään? Miksei.